Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο – Επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς

Ένα ελικόπτερο MI-8 που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Σάμο, κατέπεσε πριν από λίγο σε θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στην παραλία Πλάκα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Στο ελικόπτερο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Πρόκειται για τρεις Μολδαβούς και έναν Έλληνα πυροσβέστη.

Το ελικόπτερο MI-8 είναι μισθωμένο από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επιχειρούσε εκείνη την ώρα να γεμίσει τις δεξαμενές του με νερό, αλλά κατέπεσε ενώ προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί.

Η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γίνεται από αέρος και από θαλάσσης. Συγκεκριμένα, συμμετέχει ένα Super Puma το οποίο απογειώθηκε από την Χίο και ανήκει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 14 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ