Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες – Έρευνες για το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Δύο ακόμη άτομα περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, όπου κατέπεσε το ελικόπτερο Mi 8, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αυτά μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Στον έναν μάλιστα, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, όπως ανέφεραν σχετικές πληροφορίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι δύο νεκροί είναι Μολδαβοί, ηλικίας 50 και 55 ετών.

Νωρίτερα, σώος εντοπίστηκε ένας 55χρονος άνδρας ρουμανικής καταγωγής. Ο άνδρας εντοπίστηκε και περισυνελέγη από αλιευτικό σκάφος και οδηγήθηκε με ασφάλεια στη στεριά, απ’ όπου τον παρέλαβε ένα ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε το samos24

Στο ελικόπτερο, που απογειώθηκε από αεροδρόμιο της Σάμου, επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος: ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας, σύνδεσμος-μεταφραστής.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο Ρουμάνος πιλότος είπε στους διασώστες ότι και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο όταν αυτό κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς κοντά στην παραλία Πλάκα. Σημείωσε ότι είδε τους υπόλοιπους τρεις να κολυμπούν, ενώ στη συνέχεια τους έχασε από τα μάτια του.

Οι διασώστες πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και του τέταρτου μέλους του πληρώματος, που εξακολουθεί να αγνοείται. Πρόκειται για τον 49χρονο Έλληνα, ο οποίος ήταν σύνδεσμος-μεταφραστής.

Ήταν λίγο μετά τις 18:00 όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ένα ελικόπτερο Mi 8, που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Αγιος Μηνάς. Αμέσως, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά σκάφη, όπως και ένα Super Puma το οποίο απογειώθηκε από την Χίο και ανήκει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Αεροπορίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ