Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Αγωνία για τους δύο πιλότους – Η συγκλονιστική περιγραφή της πτώσης – ΒΙΝΤΕΟ

Η πτώση του Canadair που επιχειρούσε στη περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, συγκλονίζει το πανελλήνιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το πλήρωμα των δύο χειριστών, η τύχη των οποίων ακόμα αγνοείται.

Έρευνες πραγματοποιούν στην περιοχή ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Το ελικόπτερο που επιχειρεί αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του Canadair που κατέπεσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της πτώσης, πιθανότατα βρήκε ο πλωτήρας του αεροσκάφους σε κάποιο δέντρο και αποκολλήθηκε μέρος του δεξιού φτερού.

Ο κ. Σπύρος Γεωργίου βρισκόταν στο σημείο που σημειώθηκε η πτώση, και βρέθηκε μπροστά στην τραγωδία. «Έπεσε ένα καναντέρ, μόλις πριν από δύο λεπτά. Έχει πάρει φωτιά, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Έπεσε ρε παιδιά… έχουμε ατύχημα».

Πληροφορίες του enikos.gr, το canadair είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου. Πρόκειται για ένα canadair με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης (ηλικίας 26 και 34 ετών), το οποίο κατέπεσε στις 14:52 κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Πρόκειται για παλαιό αεροπλάνο τύπου CL-215, ηλικίας άνω των 45 ετών, από τα πρώτα του τύπου που είχε προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία.

Η χαμηλή ρίψη νερού που πραγματοποίησε το πλήρωμα του Canadair CL-215 έμελε να είναι η μοιραία. Πρόκειται για αεροπλάνο που αποκτήθηκε το 1975 – όπως μετέδωσε το enikos.gr από την πρώτη στιγμή, μαζί με άλλα 11 του τύπου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο της δημόσιας τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια της χαμηλής ρίψης νερού σε πυρκαγιά, βρήκε το δεξί φτερό σε δέντρο με αποτέλεσμα να χάσει τον δεξί πλωτήρα και να επέλθει αστάθεια στην αεροπλεύση, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο.

Δυστυχώς, οι πιθανότητες να βρίσκονται εν ζωή οι πιλότοι εξανεμίζονται όσο περνά η ώρα.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ:

 «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ» 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ