Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα – Οκταμελές το πλήρωμα – Η πορεία πριν από την πτώση – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (16/7) καθώς εντοπίστηκε τυλιγμένο σε τεράστιες φλόγες το ουκρανικής εταιρείας αεροσκάφοςAntonov 12.

To αεροσκάφος Antonov ξεκίνησε από την Σερβία και κατευθυνόταν στην Ιορδανία αλλά χάθηκε το στίγμα στα 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας. Φέρεται να εκτελούσε εμπορική πτήση μεταφορών.

Ο πιλότος ανέφερε βλάβη σε κινητήρα και αμέσως έλαβε άδεια έκτακτης προσγείωσης από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Στο τέλος της χερσονήσου του Αγίου Όρους το αεροσκάφος κάνει στροφή 180 μοιρών, χάνει ύψος φλεγόμενο σε μικρή απόσταση από σπίτια, σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την πτώση του αεροσκάφους:

Οκταμελές πλήρωμα

Το enikos.gr επικοινώνησε με τις αρχές και επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως το πλήρωμα που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος ήταν οκταμελές και ότι επίσης μεταφερόταν επικίνδυνο υλικό.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για Ουκρανικό – Αντόνοφ 12 πολιτικού τύπου, το οποίο εκτελούσε πτήση φέρρυ φλάιτ (δηλαδή πτήση μεταφοράς εμπορευμάτων).

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα Αντόνοφ 12 είναι μεταγωγικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, δηλαδή πρόκειται για αεροσκάφη που με τις κατάλληλες μετατροπές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς ή και στρατιωτικούς σκοπούς.

Το συγκεκριμένο εκτελούσε πτήση από Σερβία με κατεύθυνση την Ιορδανία. Ανέφερε φωτιά στον τέταρτο κινητήρα και ζήτησε να προσγειωθεί στην Καβάλα.

Τότε χάθηκε από τα ραντάρ και η ΥΠΑ έδωσε αμέσως φάση κινδύνου και έρευνας και διάσωσης.

Κατέπεσε φλεγόμενο 35 μίλια Δυτικά της Καβάλας, Κοντά στην περιοχή Παλαιοχώρι.

Απομακρύνουν τον κόσμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τον τόπο του δυστυχήματος, οι αρχές απομακρύνουν τους Δημοσιογράφους από το σημείο, για προληπτικούς λόγους, λόγω που επικίνδυνου φορτίου που κουβαλούσε το μοιραίο αεροσκάφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ