Πτολεμαΐδα: Τα ερωτήματα για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους – Σήμερα η κηδεία

Θρήνος στην Πτολεμαΐδα για το 15 μηνών βρέφος το οποίο κατέληξε στο Μποδοσάκειο το βράδυ της Τρίτης. Σήμερα η οικογένειά του και οι συγγενείς του θα πουν το «τελευταίο αντίο» στο άτυχο αγοράκι. Όπως έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. Τα ερωτήματα για την τραγωδία είναι πολλά.

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Πέθανε βρέφος 15 μηνών στο νοσοκομείο – Ερευνώνται τα αίτια

Σύμφωνα με καταγγελίες, το βρέφος μεταφέρθηκε την Πρωτοχρονιά με υψηλό πυρετό αλλά οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία, τού χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι του. Όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε, το μωρό μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το περιβάλλον της οικογένειας τους έδιωξαν ξανά.  Όταν την Τρίτη το βράδυ πήγαν για τελευταία φορά στο νοσοκομείο αποφασίστηκε η εισαγωγή του και έπειτα από τέσσερις ώρες το μωρό πέθανε.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι αναμένεται να γίνει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί τι συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό και για ποιον λόγο δόθηκε η οδηγία στους γονείς να πάρουν το βρέφος στο σπίτι. Πρόκειται για λάθος διάγνωση των γιατρών που εξέτασαν το 15 μηνών αγοράκι ή για πλημμελή άσκηση καθηκόντων;

Περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα γίνουν γνωστά σε μερικές ημέρες.

Η τοπική κοινωνία στην Πτολεμαΐδα έχει υποστεί σοκ με την τραγική είδηση του θανάτου του άτυχου παιδιού και συγγενείς και φίλοι βρίσκονται στο πλευρό των γονέων που είναι συντετριμμένοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία θα γίνει στην Αλβανία, χώρα καταγωγής της οικογένειας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ