Ψυχραιμία συνιστά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στους γονείς της Φιλιππιάδας

Νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφυγή καλλιέργειας κλίματος ανησυχίας και φόβου, συνιστά ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που παρέλαβε ταχυδρομικά, χθες το απόγευμα, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου της Φιλιππιάδας.

Όπως τονίζει ο κ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «με τον διάλογο και την συνεργασία, μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες, ούτε την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν θα υποβαθμίσουν, αλλά αντιθέτως, θα δημιουργήσουν καλές συνθήκες εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα

Ο περιφερειάρχης αναφέρει παράλληλα, πως παρ’ ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει εμπλοκή στο προσφυγικό, βοηθά στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Ζηρού, κ. Νίκος Καλαντζής, εμφανίζεται να κρατάει αποστάσεις, ωστόσο επισημαίνει, πως η στάση του Δήμου απέναντι στο προσφυγικό είναι γνωστή από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κέντρου, στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη, καθώς αποδεικνύει καθημερινά, με πράξεις, την υποστήριξή του προς τους πρόσφυγες.

Ο κ. Καλαντζής, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε πως «οι γονείς έχουν ανησυχία, στο βαθμό που κρίνουν οι ίδιοι, όσον αφορά τις συνθήκες εκπαίδευσης και υγιεινής των παιδιών και ζητούν κάποιες διασφαλίσεις». Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πλαίσιο και οδηγία, για το πώς θα λειτουργήσει η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Η θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας, η οποία αναμένεται αύριο να συνεδριάσει για το επίμαχο ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα

Η επόμενη ημέρα στη Μόρια – Aποκαθίστανται οι ζημιές στο hot spot – ΦΩΤΟ

Νέο “Ωραιόκαστρο” στην Φιλιππιάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ