Ψάχνουν λύσεις σε 6 γρίφους της τρομοκρατίας

Ψάχνουν λύσεις σε 6 γρίφους της τρομοκρατίας

Οι κρυψώνες των ασύλληπτων τρομοκρατών, οι «συμμαχίες», ο φόβος για χτύπημα με ανθρώπινο στόχο και η συνεχής ανάδυση νέων οργανώσεων παρά τις συλλήψεις είναι τα στοιχεία που εστιάζουν οι Αρχές.

Οι άλυτοι γρίφοι της ΕΛΑΣ είναι ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, τα ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι «συμμαχίες» του, ο φυγάς Κώστας Σακκάς, οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» που δολοφόνησαν τους δύο χρυσαυγίτες, και ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Την ίδια στιγμή, δύο είναι οι μεγάλοι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής: Πρώτον η πιθανότητα να υπάρξει ανθρώπινος στόχος στο επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, και δεύτερον το γεγονός ότι διαρκώς ξεπετιούνται νέες οργανώσεις και βραχίονες, παρά τις συνεχείς συλλήψεις.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι έχουν λιγοστά στοιχεία για τα μέρη που πιθανώς να κρύβονται οι πλέον καταζητούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των χτυπημάτων σε πολιτικούς στόχους και την αποθράσυνση που δείχνουν οι δράστες. Η εμφανής αντιγραφή της δράσης της 17Ν είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που καλούνται να συμπληρώσουν οι αστυνομικοί.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι αφενός η συχνότητα των χτυπημάτων έχει αυξηθεί, γεγονός που αποδίδεται στην παράλληλη δράση πολλών και διαφορετικών οργανώσεων. Αφετέρου, παρατηρείται ότι οι ενέργειες χαρακτηρίζονται από θρασύτητα και μεγάλη αυτοπεποίθηση εκ μέρους των δραστών.

 

Πηγή: Έθνος

 

Διαβάστε επίσης

Επίθεση από μέλη της Χ.Α καταγγέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.