“Προχωρά” το μουσουλμανικό νεκροταφείο

“Προχωρά” το μουσουλμανικό νεκροταφείο

 

Προχωράει το θέμα της δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη, έχει βρεθεί ο χώρος και απομένει η συμφωνία με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθώς ο χώρος ανήκει στη δική του περιφέρεια, είπε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόνισε, ακόμα, ότι είναι σε συνεννόηση με τη μουσουλμανική κοινότητα Θεσσαλονίκης και ότι του έχει υποδείξει χώρο για την τέλεση των λατρευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων. Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης βοηθάει ομάδες μουσουλμάνων και τους έχει παραχωρήσει κατά καιρούς χώρους για τα λατρευτικά τους καθήκοντα.

Σε ότι αφορά στην προσευχή που έκαναν μουσουλμάνοι, μαθητές της Ιερατικής Σχολής Κομοτηνής, στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά ύστερα από 90 και πλέον χρόνια, επισήμανε ότι υπήρχε συμφωνία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το υπουργείο Παιδείας. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το τουρκικό κράτος επιτρέπει να γίνεται Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά και είπε ότι πρέπει να υπάρχει και η αντίληψη της ανταλλαγής για να «σπάσει ο πάγος».

Δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάει στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο και θα προτείνει να γίνει και επίσημη επίσκεψη από αντιπροσωπεία του Δήμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ