Πρώτο κουδούνι σε δημοτικά – νηπιαγωγεία μετά την καραντίνα: Αποστάσεις και μέτρα προστασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτο κουδούνι σήμερα μετά την απόφαση για άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και το άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Οι μαθητές όμως, επιστρέφουν σε μια νέα πραγματικότητα, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ του ANT1 και του OPEN σε βρεφονηπιακό σταθμό στους Αμπελοκήπους αλλά και σε σχολεία του Χαλανδρίου και του Περιστερίου.

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα θρανία, η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών, τα διαχωριστικά στο προαύλιο και φυσικά οι απολυμάνσεις αποτελούν ορισμένα μόνο από τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται και πρέπει να τηρούνται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προσέλευση των μαθητών την πρώτη ημέρα είναι μεγάλη.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό των Αμπελοκήπων οι καρέκλες έχουν τοποθετηθεί μακριά η μία από την άλλη, ενώ στην είσοδο υπάρχουν χαρτιά ώστε να υπογράφουν οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους, προκειμένου οι δάσκαλοι και οι υπεύθυνοι να ελέγχουν τον αριθμό των παιδιών και ανάλογα να τα χωρίζουν στις αίθουσες.

Στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο 39ο Δημοτικό Σχολείο θα τηρείται συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα δύο τμήματα που έχουν λιγότερους από 15 μαθητές, τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά ενώ στα υπόλοιπα οκτώ τμήματα θα διεξάγονται εκ περιτροπής. Όπως τόνισε και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης “επιστρέφουμε σήμερα μετά τις 11 Απριλίου και είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας”.

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ