Πρώτο κουδούνι και για τα προσφυγόπουλα

Έναρξη σχολικής χρονιάς ήταν σήμερα και για τα προσφυγόπουλα, τα οποία θα φοιτήσουν για τρίτη συνεχή χρονιά στο δημόσιο σχολείο.

Την περσινή σχολική χρονιά, περισσότεροι από 8.000 μαθητές πρόσφυγες εγράφησαν σε Τάξεις Υποδοχής της πρωινής ζώνης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και σε δομές υποδοχής εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) στην απογευματινή ζώνη.

Ο γενικός γραμματέας ΥΠΠΕΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, επισκέφθηκε το πρωί την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και παρακολούθησε τη διαδικασία επιβίβασης των προσφυγόπουλων στα λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τη μετάβασή τους στα σχολεία.

Ακολούθως, παρευρέθη στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς στο 72ο δημοτικό σχολείο Αθήνας, όπου ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους.

Όπως δήλωσε, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται σταδιακά τα παιδιά πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους σε Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά είναι ακόμη περισσότερα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο δημόσιο ελληνικό σχολείο.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.