Πρόταση Λινού: Πρωινό ωράριο στα σούπερ μάρκετ μόνο για ηλικιωμένους

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού διατύπωσε η Αθηνά Λινού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα δίωρο πρωινής εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων ανθρώπων στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, μιλώντας “Στο Κόκκινο” εξέφρασε την ελπίδα ότι η χιονοθύελλα στην Αττική ίσως βοηθήσει στον περιορισμό των κρουσμάτων- καθώς περιορίστηκε σημαντικά η κινητικότητα- ωστόσο, επέμεινε στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της υγείας.

Συγκριμένα πρότεινε τη διενέργεια μαζικών τεστ χώρους εργασίας και την ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν, ειδικά μέτρα για τους ανέργους, όπως δύο τεστ κορονοϊού μηνιαίως, μέτρα στα ΜΜΜ κατά του συνωστισμού και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων, κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν βρίσκονται σε τηλεργασία. Επίσης, η κ. Λινού πρότεινε να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ στις 6:30 και να είναι από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί μόνο για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων ανθρώπων. Αναφερόμενη στη διπλή χρήση μάσκας, τόνισε πως το θέμα δεν είναι αν θα το προτείνει η επιτροπή, αλλά “πώς θα εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους, χρειάζεται ενημέρωση για να είναι σωστά φορεμένη”, όπως ανέφερε. “Υπάρχουν έξυπνες, εύκολες λύσεις”, πρόσθεσε η κ. Λινού.

Ερωτηθείσα για το αν βιάστηκαν κάποιοι να χλευάσουν την πρόταση Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων, η κ. Λινού απάντησε πως βιάστηκαν, καθώς το θέμα αυτό δεν το φέρνει μόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ο ίδιος ο ΟΗΕ από τον Μάρτιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ