Πρόστιμο 350.000 για “φρουτάκια”

Πρόστιμο 350.000 για “φρουτάκια”

 

Χρηματική ποινή 350.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 7 ετών επέβαλε σήμερα, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σε έναν 39χρονο που είχε τοποθετήσει “φρουτάκια” σε ίντερνετ καφέ στις Μοίρες Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, αν και η απόφαση του δικαστηρίου, με βάση τον σχετικό νόμο, κρίνεται επιεικής, το ακροατήριο έμεινε με ανοιχτό το στόμα, αφού για τα 5 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα που βρήκαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα, του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση, ποινή φυλάκισης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 350.000 ευρώ.

Ο 39χρονος, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην , θα περιμένει τώρα να του κοινοποιηθεί η απόφαση για να καταθέσει έφεση. Στη δίκη εμφανίστηκε, καθυστερημένα, συγγενικό του πρόσωπο για να ζητήσει αναβολή, αλλά η διαδικασία είχε προχωρήσει και η έδρα δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα.

Το εν λόγω ίντερνετ-καφέ ελέγχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Μοιρών τον Απρίλιο του 2013. Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, πέντε ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τα οποία είχαν εγκατασταθεί και έδιναν τη δυνατότητα στους θαμώνες του καταστήματος να παίζουν παραλλαγές του τυχερού παιχνιδιού “φρουτάκια”, χωρίς βεβαίως την σχετική άδεια.

Το δικαστήριο, επέβαλε για κάθε παιγνιομηχάνημα ποινή φυλάκισης 3 έτη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ, που με την συγχώνευση μειώθηκαν στα 7 έτη και τις 350.000 ευρώ.

Και πάλι καλά, επισήμαναν νομικοί κύκλοι, αφού ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και ορίζει ότι όποιος διεξάγει παίγνια χωρίς άδεια, “απειλείται” με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών και χρηματική ποινή από 100.000 – 200.000 ευρώ, ανά παιγνιομηχάνημα. Αν δε, το παιχνίδι διεξάγεται μέσω διαδικτύου, η χρηματική ποινή εκτοξεύεται στις 200.000-500.000 ευρώ και πάλι ανά μηχάνημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ