Προσανατολίζεται σε απεργία η ΠΝΟ

Προσανατολίζεται σε απεργία η ΠΝΟ

Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την ημέρα της γενικής απεργίας που θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ, προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί.

Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, έχει εισηγηθεί προς τη διοίκηση της συνομοσπονδίας, η γενική απεργία να γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

Πάντως η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΜΕΝ έχει ήδη αποφασίσει την αποστολή εξώδικου προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας για 24ωρη απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013.

«Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα να ριχτούμε πιο αποφασιστικά στη μάχη της προετοιμασίας του απεργιακού αγώνα, να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ.

Τη συμμετοχή των ναυτικών της ακτοπλοΐας σε γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου, προτείνει και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

«Στον χώρο της Ναυτιλίας η επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών που εντείνεται με την λήψη νέων μέτρων προδικάζει νέα αντιναυτεργατικά μέτρα στα ασφαλιστικά ταμεία (ΝΑΤ – Επικουρικά – Ταμεία Πρόνοιας) νέες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση της ανεργίας, παραπέρα υποβάθμιση των συνθηκών δουλειάς αλλά και των εργασιακών σχέσεων των Ναυτεργατών, ενώ η εκκρεμότητα με τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ