Πρώην παίκτης του Survivor στο πλευρό των πυρόπληκτων – Παρέδωσε επιταγή στις μοναχές του Λύρειου Ιδρύματος – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι άνθρωπος με ευαισθησίες που βρίσκεται κοντά στον Θεό και το απέδειξε στην πράξη. Δύο μέρες μετά την αποφράδα 23η Ιουλίου, ο Νάσος Παπαργυρόπυλος, βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στο Μάτι και δεσμεύτηκε με τους συνεργάτες του στο GreekReporter, να δημιουργήσει έναν διεθνή μηχανισμό συγκέντρωσης χρημάτων, τα οποία θα δίνονταν απευθείας είτε στις τοπικές Αρχές, είτε στους ίδιους τους πυρόπληκτους, κι έτσι έγινε.

Ο ηθοποιός και πρώην παίκτης του “Survivor 2”, επισκέφθηκε την Τετάρτη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στον Νέο Βουτζά, το οποίο καταστράφηκε από τη φονική φωτιά, για να παραδώσει στις μοναχές μια επιταγή 6.000 δολαρίων.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram εξήγησε πώς κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 14.400 δολάρια, τα οποία μοιράστηκαν – εκτός από το ίδρυμα – και σε τέσσερις οικογένειες που έχασαν τα υπάρχοντά τους.

“Πριν λίγο καιρό ζήσαμε μια τραγωδία ως Έλληνες. Κάποιοι απλά το είδαμε να συμβαίνει, όμως υπάρχουν συνάνθρωποι μας που έζησαν αυτόν τον εφιάλτη, σπίτια κάηκαν , δάση εξαφανίστηκαν, μα πάνω απ’ όλα τόσες πολλές ζωές χάθηκαν με ένα φρικτό θάνατο. Τότε οι συνεργάτες μου από το @greekreporter κι εγώ ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους πληγέντες δημιουργήσαμε μια φιλανθρωπική σελίδα που ως αποτέλεσμα λόγω της δίκης σας αγάπης και ανθρωπιάς κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό που θα δινόταν στους πυρόπληκτους. Σήμερα η αποστολή μας έφτασε στο αίσιο τέλος της και όπως υποσχέθηκα έτσι έπραξα, δηλαδή να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια από την αρχή ως το τέλος και αυτός είναι ο λόγος που όλα καταγράφηκαν και δόθηκαν στην δημοσιότητα ως αποδεικτικά στοιχεία, για να χαρείτε και εσείς γνωρίζοντας ότι τελικά τα χρήματα σας έφτασαν εκεί που θέλαμε όλοι να φτάσουν!”, έγραψε ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, ο οποίος ανέβασε και βίντεο με την παράδοση της επιταγής σε μία “μάνα με ράσα” που μεγαλώνει ορφανά.

“Συγκεντρώσαμε 14.400$ εκ των οποίων τα 6.000 δόθηκαν στο Λύρειο Ίδρυμα όπου χωρίς κρατική υποστήριξη φροντίζουν τόσα παιδάκια αλλά και ανθρώπους τρίτης ηλικίας.Οι μοναχες είναι πράγματι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και έμπρακτης αγάπης που ξεπερνά όλα τα εμπόδια και συνεχίζει να μας δείχνει την μετάβαση που θα πρέπει να κάνει ο καθένας μας από το «Εγώ» στο «Εμείς». Τα υπόλοιπα 8.400 μοιράστηκαν ισομερώς σε τέσσερις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντα τους ολοσχερώς, όπου μας υπέδειξε ο Δήμαρχος Ραφηνας και οι συνεργάτες του”, πρόσθεσε ο πρώην “Survivor”, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει, όλους εκείνους που έδωσαν τα χρήματά τους για τον ιερό σκοπό. “Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη, εμπιστοσύνη και αγάπη όλων που βοήθησαν και βοηθούν για να κάνουν την ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη”, ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ