Η «εξομολόγηση» ενός πρώην μπράβου: Μπορεί να έδερνα, αλλά έπαιρνα καλά χρήματα

Το πώς ξεκίνησε να δουλεύει στη νύχτα, τα χρήματα που έβγαζε αλλά και την χειρότερη εμπειρία του, περιγράφει ένας πρώην μπράβος, ο οποίος με… αφοπλιστική ειλικρίνεια δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι μπορεί μεν να έδερνε κάποιους ανθρώπους, αλλά πληρωνόταν καλά.

Ο πρώην μπράβος είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της νύχτας από μικρή ηλικία, από τα 15 του χρόνια, αρχικά ως σερβιτόρος και μπάρμαν. «Ασχολήθηκα με τη γυμναστική και μου έκαναν κάποιες προτάσεις να δουλέψω στην πόρτα», είπε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στα «προσόντα» που πρέπει να έχει κάποιος για να δουλέψει ως μπράβος, εξήγησε: «πάνω από όλα πρέπει να έχεις μία Α σωματική διάπλαση και ένα ύψος. Όσο μεγαλώνεις “χτίζεις” ένα όνομα στην πιάτσα, και όταν έχεις όνομα μπορεί κάποιος να σε ζητήσει και να σε αξιοποιήσει ως προστασία και αργότερα σε κάποια άλλα πράγματα. Έτσι, ξεκινάς σιγά-σιγά και μπαίνεις στα βαθιά».

Όπως είπε στη συνέχεια, «οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που επιλέγουν τους μπράβους που θα έχουν σαν δεξί τους χέρι – και αυτοί δεν είναι πολλοί. Είναι αυτοί που θα κάνουν όλες τις δουλειές. Όχι μόνο να κάτσουν στην πόρτα, όχι μόνο να υποστηρίξουν το μαγαζί στο face control αλλά και να περάσουν σε κάποιες άλλες δουλειές». Για παράδειγμα, όπως είπε, «όταν οι επιχειρηματίες δανείζουν αρκετά λεφτά από εδώ και εκεί και κάποιος δεν δίνει τα χρήματα το αφεντικό θα στείλει κάποιον να τα πάρει». «Φόβος υπήρχε, γιατί πας και δεν ξέρεις τι θα γίνει», εξομολογείται.

«Μπαίνεις στα βαθιά. Σκέφτεσαι ότι θα είμαι οικονομικά καλά και μπορεί να δείρω και κάποιον, να απειλήσω κάποιον, αλλά θα πάρω καλά χρήματα. Αυτό είναι που σε δελεάζει», λέει στη συνέχεια ο πρώην μπράβος.

Αναφερόμενος στην πιο δυσάρεστη εμπειρία που είχε, είπε πως «είχα πάει να πάρω κάποια χρήματα και αυτός μας έβγαλε όπλο. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε…». «Με το χέρι στην καρδιά δεν θα άλλαζα τίποτα», λέει στη συνέχεια και καταλήγει σημειώνοντας πως «ο λόγος που σταμάτησα τη νύχτα ήταν ότι γνώρισα την γυναίκα μου και αποφάσισα να κάνω οικογένεια».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ