Προφυλακίστηκε εφοριακός στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακίστηκε εφοριακός στη Θεσσαλονίκη

 

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της στην β’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης εφοριακός η οποία φέρεται να εμπλέκεται στη μεγάλη κομπίνα με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που στήθηκε τη δεκαετία του 1990.

Πρόκειται για πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της κατηγορείται για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους περίπου 400.000 ευρώ, πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το 1994.

Η «κομπίνα» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες που αποκαλύφθηκαν ποτέ στην Ελλάδα και ζημίωσε το Δημόσια με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ως ένας από τους «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση φέρεται ο λογιστής – επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης ο οποίος μεταξύ άλλων έχει καταγγείλει ότι στο κύκλωμα είχαν εμπλοκή αρκετοί εφοριακοί στους οποίους κατέληγαν μεγάλα χρηματικά ποσά ως μίζες.

Την υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ είχε αποκαλύψει το Νοέμβριο του 2001 ο «Αγγελιοφόρος», όταν έγιναν γνωστές οι έρευνες του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας σε επιχειρήσεις που εμφανίζονταν να εισπράττουν «φουσκωμένα» χρηματικά ποσά ως επιστροφή φόρου. Οπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες από τις εταιρίες που ελέγχθηκαν ήταν «φαντάσματα», καθώς αποκαλύφθηκε ότι στις ΔΟΥ προσκομίζονταν εικονικά τιμολόγια είτε με ανύπαρκτες συναλλαγές είτε με δήθεν εξαγωγές προϊόντων.

 

Πηγή: agelioforos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ