Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων στον Realfm: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στον Έβρο

“Ήταν μία βραδιά εύκολα διαχειρίσιμη και στο ποτάμι και στα χερσαία σύνορα, με μικρές εντάσεις, με προσπάθεια των μεταναστών να εισέλθουν αλλά που αντιμετωπίστηκαν εύκολα από τους συναδέλφους και από τις δυνάμεις όπως έχουν συντονιστεί το τελευταίο διάστημα”, είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Την ημέρα έχουμε τα γυναικόπαιδα μπροστά σε πολλά σημεία και κυρίως εκεί που είναι οι κάμερες, αλλά τη νύχτα όλοι αυτοί αποσύρονται και μπαίνουν μέσα άλλοι μετανάστες οι οποίοι είναι πολύ πιο επιθετικοί και ο σκοπός τους είναι με κάθε τρόπο να ανοίξουν τρύπες, να ανοίξουν διόδους για να περάσουν στη χώρα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρέλας.

“Έτσι όπως πάει η κατάσταση σήμερα στον Έβρο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ανησυχητικό ήταν το πρώτο και το δεύτερο 24ωρο, αλλά τα αντανακλαστικά και της ελληνικής Αστυνομίας, και του στρατού και όλων των φορέων ήταν τέτοια που γρήγορα και με συντονισμό καταφέραμε και ενισχύσαμε τις δυνάμεις εκεί που έπρεπε έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο σφράγισμα των συνόρων. Ήταν πάρα πολύ σημαντικά τα δύο πρώτα 24ωρα, νομίζω τώρα δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι… Το ζήτημα είναι εθνικό, το έχει καταλάβει όλη η κοινωνία και η συμπαράσταση του κόσμου είναι τεράστια. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν κοιμηθεί, υπάρχουν συνάδελφοι που στεναχωριούνται όταν τελειώνει η βάρδια τους και φεύγουν από το ποτάμι… Είναι πραγματικά πρωτόγνωρα αυτά που ζήσαμε εδώ και νομίζω ότι είναι τιμή για τον κάθε συνάδελφο που βρίσκεται σήμερα εδώ”, σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και πρόσθεσε:

“Οι μετανάστες είχαν χημικά, είναι πλέον δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ οργανωμένο σχέδιο το οποίο θα ήθελε πάρα πολύ να μας γελοιοποιήσει, να γελοιοποιήσει την ασφάλεια της χώρας μας και να επιβεβαιώσει τα αφύλακτα σύνορα μας. Δεν τα κατάφεραν. Αποδείξαμε ότι ακόμη και με τις τεράστιες ελλείψεις που είχαμε καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ