Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ για ΑΣΟΕΕ: Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να είναι κέντρα παρεμπορίου ή ”γιάφκες”

«Παραδοσιακά, την επέτειο του Πολυτεχνείου τα πανεπιστήμια και οι σχολές κλείνουν για 2-3 μέρες. Προφανώς, λαμβάνοντας υπόψιν το τι είχε προηγηθεί, η Σύγκλητος αποφάσισε να το επεκτείνει ορισμένες μέρες. Για να το αποφασίσει η Σύγκλητος, στάθμισε όλα τα γεγονότα», σχολίασε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Ιωάννης Νηματούδης σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να κλείσει το Ίδρυμα.

«Ακαδημαϊκό άσυλο δεν είναι να υπάρχουν χώροι υπό κατάληψη στους οποίους οι πανεπιστημιακές αρχές δεν έχουν καμία πρόσβαση, στους οποίους δεν ξέρουμε τι γίνεται και δυστυχώς την Κυριακή αποδείχθηκε ότι οι χώροι αυτοί περιείχαν κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικό υλικό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Νηματούδης τόνισε ότι «ο καινούριος νόμος που περιγράφει το ακαδημαϊκό άσυλο θεωρούμε ως ΠΟΣΔΕΠ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορούν να είναι κέντρα παρεμπορίου ή ”γιάφκα” οποιασδήποτε ομάδας ή οργάνωσης και να υπάρχουν χώροι οι οποίοι δεν προσφέρουν στην εκπαιδευτική και την εν γένει ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου.

«Η θέση της ΠΟΣΔΕΠ είναι ξεκάθαρη, χώροι υπό κατάληψη στα πανεπιστήμια δεν πρέπει να υπάρχουν. Οι χώροι είναι για την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν», κατέληξε ο κ. Νηματούδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ