Πρόεδρος ΟΛΜΕ στον Realfm 97,8: Περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί ήταν στα κρούσματα

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θόδωρος Τσούχλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τη πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων.

“Ζητήσαμε από την κυρία υπουργό την Τετάρτη, να προσληφθούν αναπληρωτές συνάδελφοι όπως είχε πράξει και πέρσι με βάση τα προβλήματα που υπήρχαν με βάση την πανδημία. Δεν απάντησε. Αναμένουμε οι προσλήψεις  να γίνουν άμεσα, όπως και να αποδεχθεί την πρόταση της ΟΛΜΕ να ανακαλέσει της περίφημες συγχωνεύσεις του Οκτωβρίου που οδήγησαν στα μεγάλα τμήματα με 27-28 παιδιά και να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση τουλάχιστον” ανέφερε.

“Εμείς δεν μιλάμε για αραίωση τμημάτων, μιλάμε να πάμε όπως ξεκίνησαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Αυτό ζητάμε πλέον. Με αυτά τα δύο μέτρα, το πρόβλημα θα λυθεί” πρόσθεσε.

“Σήμερα η διασπορά είναι στην πρώτη φάση, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι μικρός, ειδικά οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είναι γύρω στους 3.000, από ότι πληροφορήθηκα. Συναθροίζοντας και τα ιδιωτικά σχολεία φτάνουμε στους 180.000 εκπαιδευτικούς. Στεφτείτε μιλάμε για ποσοστό που θα αυξηθεί. Στις ΗΠΑ έφτασε στο 20%. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ