Πρόεδρος Εργαζόμενων Ευαγγελισμού: Ζούμε μέρες Ρικομέξ – ΒΙΝΤΕΟ

Για «μέρες του σεισμού του’99 και της Ρικομέξ» έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο επί δεκαετίες πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στον Ευαγγελισμό, Ηλίας Σιώρας. «Η διαφορά είναι ότι τότε με τον σεισμό κράτησε λίγες μέρες ο συναγερμός ενώ τώρα η πίεση είναι μια διαρκής κατάσταση», είπε ακόμη ο κ. Σιώρας, ο οποίος επισήμανε ότι «τόσο οι ασθενείς όσο και οι νοσηλευτές και οι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο. Οι ασθενείς έρχονται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι υγειονομικοί δεν προλαβαίνουν τόσο πολλά περιστατικά μαζί. Πραγματικά υπάρχει ένα πανικός για το πώς θα γίνει η διαχείριση των περιστατικών».

Ο κ. Σιώρας τόνισε την άμεση ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Σημείωσε ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών θα βοηθήσει ελάχιστα και προσωρινά στην αποσυμπίεση των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτό που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι οι 2.000 με 3.000 γιατροί που περιμένουν μόνιμο διορισμό, με μια γρήγορη ΠΝΠ να μπορέσουν να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου να αποσυμπιέσουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στον «Ευαγγελισμό» και στα άλλα στα δημόσια νοσοκομεία, με 30ωρες εφημερίες γιατρών και με εξουθενωτικές βάρδιες.

Εμείς λέμε, διευκρίνισε ο Η. Σιώρας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας με όρους δημοσίου. «Δεν μπορεί να πεθαίνει άνθρωπος σε κλινική δημόσιου νοσοκομείου ή να είναι διασωληνωμένος ασθενής στα ΤΕΠ και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια, με τον κλινικάρχη να ζητά αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύει σε κρεβάτι ΜΕΘ. Αυτά τα πράγματα αγγίζουν τα όρια της απανθρωπιάς», επισήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ