Πρεσβεία των ΗΠΑ: Ενημέρωση στους Αμερικανούς πολίτες για Λέσβο, Χίο, Σάμο και Έβρο

Ενημέρωση ασφαλείας προς τους Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι ταξιδεύουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που πλήττονται από το μεταναστευτικό και στην περιοχή του Έβρου εξέδωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Οι συστάσεις αφορά σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Έβρο.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Συμβάν: Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώνονται σε πολλές τοποθεσίες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Τα οδοφράγματα και οι διαμαρτυρίες – συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βίαιων συγκρούσεων – έχουν ξεσπάσει και συνεχίζουν να συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου και στα χερσαία σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Η Πρεσβεία έχει λάβει αναφορές βίας εναντίον πολιτών των ΗΠΑ που προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο.

Η Πρεσβεία είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές σχετικά με την την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών σε αυτές τις τοποθεσίες. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική ταξιδιού για το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ ή για τις προξενικές υπηρεσίες.

Ενέργειες:

Εξετάστε την πιθανότητα αναχώρησης από την περιοχή εάν αισθάνεστε ότι η προσωπική σας ασφάλεια κινδυνεύει

Να έχετε σχέδια εκκένωσης που δεν βασίζονται στην κυβερνητική βοήθεια των Η.Π.Α.

Ακολουθήστε τις οδηγίες από τις τοπικές αρχές

Αποφύγετε πλήθη και διαδηλώσεις

Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ

Ειδοποιήστε τους φίλους και την οικογένεια για την ασφάλειά σας

Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις.Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν είναιταξιδιωτική οδηγία, αλλά ενημέρωση ασφαλείας για τους Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα. Η ταξιδιωτική οδηγία προς τη χώρα μας, δεν έχει αλλάξει παρά την πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας. Ανάλογες ενημερώσεις και ανακοινώσεις γίνονται τακτικά από όλες τις Αμερικανικές πρεσβείες, ανεξαρτήτου χώρας και λαμβάνουν χώρα σε περιόδους σημαντικών διαδηλώσεων, φυσικών καταστροφών, ακόμη και απεργιών.Εξάλλου, η Ελλάδα βρίσκεται σε επίπεδο κινδύνου 1, δηλαδή στο χαμηλότερο δυνατό, γεγονός που σημαίνει πως η χώρα μας θεωρείται χαμηλού κινδύνου προορισμός για τους Αμερικανούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ