Πρεμιέρα στο κυνήγι μετ’ εμποδίων

Πρεμιέρα στο κυνήγι μετ’ εμποδίων

Η κυνηγητική περίοδος θα διαρκέσει από τι 20 Αυγούστου έως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται μόνο το κυνήγι αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015.

Στη φετινή κυνηγητική περίοδο ανοίγουν τρεις νέες περιοχές, το Γαλαξίδι, το όρος Φαλακρό στη Δράμα και το όρος Ζήρεια στην Κορινθία για το κυνήγι της πετροπέρδικας. Διευκρινίζεται ότι το κυνήγι της πετροπέρδικας επιτρέπεται μόνο κάθε Σάββατο και Κυριακή. Στη λίστα με τα θηρεύσιμα είδη δεν περιλαμβάνονται το ζαρκάδι, η χωραφόχηνα και το φασοπερίστερο.

Η διάρκεια της κυνηγητικής περιόδου είναι ένα θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια κυνηγούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε αυτούς που κυνηγούν νόμιμα αλλά στους λαθροθήρες, όπως και στις κλιμακωτές, κατά είδος, ημερομηνίες λήξης της κυνηγετικής περιόδου με συνέπεια να θηρεύεται ότι είναι διαθέσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, με απόφαση του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκδόθηκε διαταγή για προσωρινή διακοπή της κυνηγητικής περιόδου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος από τους περίπου 400.000 κυνηγούς που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα μόνο οι 260.000 πληρώνουν για να εκδώσουν ετήσιες άδειες θήρας.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.