Πρεμιέρα για την ‘Πρωτοβουλία των 5’

Πρεμιέρα για την ‘Πρωτοβουλία των 5’

Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο δημαρχείο του Βόλου, η Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων, με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική”.

   Την “Πρωτοβουλία των 5” αποτελούν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.    Στην εκδήλωση της 6ης Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν η στρατηγική κατεύθυνση της “Πρωτοβουλίας των 5” σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, οι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, τα εμπόδια που συναντούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, καθώς και καινοτόμες και πετυχημένες δράσεις στους πέντε δήμους, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

   Στις 7 Νοεμβρίου θα γίνουν ομάδες εργασίας, όπου με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την ενίσχυση του ρόλου των ΟΤΑ σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Οι προτάσεις αυτές θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου των πέντε δημάρχων, την ίδια μέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ