Πουλούσε παράνομα βιβλία στο ίντερνετ

Υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς διέθετε παράνομα σε χρήστες του διαδικτύου βιβλία εκδοτών και συγγραφέων – μελών το Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση με εμπλοκή αγνώστου ατόμου, χρήστη του διαδικτύου, που χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, αναπαρήγαγε, παρουσίαζε και διέθετε παράνομα και χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε άλλους χρήστες, ηλεκτρονικά βιβλία εκδοτών και συγγραφέων – μελών του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).

Στο πλαίσιο της ψηφιακής ανάλυσης, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι η διάθεση πραγματοποιούνταν μέσω ειδικών αρχείων (torrent), τα οποία μεταφόρτωνε ο δράστης από τον λογαριασμό του, σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στις οποίες ήταν εγγεγραμμένος με ψευδώνυμο.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και εντοπισμό του δράστη.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε εκτεταμένη και ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και πρόεκυψε η εμπλοκή του 62χρονου στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι του 62χρονου, ταυτοποιήθηκε ότι τυγχάνει ο κάτοχος και διαχειριστής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, μέσω της οποίας λάμβανε χώρα η συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξωτερικός σκληρός δίσκος, χωρητικότητας 1 ΤΒ, με μεγάλο πλήθος βιβλίων (περί τα 23.300 βιβλία), ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε πτώμα ηλικιωμένης στη λίμνη των Ιωαννίνων

Ατελείωτη η τραγωδία για την οικογένεια του τρίχρονου αγοριού

Σκότωσε τη μάνα του και την πέταξε σε φρεάτιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ