Πού πηγαίνουν οι φοίνικες της Πανεπιστημίου

Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων να απομακρύνει τους φοίνικες από την οδό Πανεπιστημίου, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου έβγαλαν 7 φοίνικες από τις μεγάλες ζαρντινιέρες και η διαδικασία για την απομάκρυνση των συνολικά 22 δέντρων θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις ημέρες.

Χωρίς φοίνικες η Πανεπιστημίου

Οι φοίνικες σύμφωνα με το OPEN, θα μεταφερθούν στο Γουδή και στη συνέχεια θα… επιστρέψουν σε κεντρικές πλατείες του Δήμου Αθηναίων. Η διαδικασία της απομάκρυνσης γίνεται με μεγάλη προσοχή και με την ειδική μέριμνα γεωπόνων. Οι ρίζες των φοινίκων τοποθετήθηκαν μέσα σε λινάτσα.

ΒΙΝΤΕΟ από την απομάκρυνση των φοινίκων από τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου

Να σημειωθεί ότι οι φοίνικες είχαν τοποθετηθεί στην Πανεπιστημίου, κατά την δοκιμαστική περίοδο των έργων του Μεγάλου Περιπάτου.

Αξιώτης στον Realfm 97,8: Στην οριστική φάση των έργων θα τοποθετηθούν 90 νέα πλατάνια – Οι φοίνικες θα δοθούν σε γειτονιές της Αθήνας

“Το έργο στην Πανεπιστημίου εξελίσσεται κανονικά” τόνισε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο αντιδήμαρχος του Δ. Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης και πρόσθεσε ότι “έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο εργολάβος πρέπει να κάνει έργα στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Όπως εξήγησε, από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια” μέχρι το ύψος της Βουκουρεστίου είχαν τοποθετηθεί προσωρινά οι φοίνικες. Ο κ. Αξιώτης τόνισε ότι “στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης του έργου τοποθετήθηκαν προσωρινά στοιχεία – ζαρντινιέρες και φοίνικες, βαψίματα στους δρόμους, οδοδείκτες κλπ- και αυξήσαμε τον δημόσιο χώρο. Στην οριστική φάση του έργου όμως, στόχος είναι να αυξήσουμε το πράσινο βάζοντας 90 νέα πλατάνια. Έτσι οι φοίνικες πλέον έχουν πάει στη Διεύθυνση Πρασίνου και θα δοθούν σε γειτονιές της Αθήνας”.
Σύμφωνα με τον κ. Αξιώτη το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το κάτω μέρος της πλατείας έχει ολοκληρωθεί, ενώ η επόμενη φάση των έργων στην Πανεπιστημίου αναμένεται να έχει τελειώσει το καλοκαίρι. Πλέον οι παρεμβάσεις του “Μεγάλου Περιπάτου” θα έχει ολοκληρωμένα τρία έργα: σε Ομόνοια, Σύνταγμα και Πανεπιστημίου. Απομένει ένα τέταρτο έργο στην Βασιλίσσης Όλγας, στην οποία έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 8-9 μήνες από σήμερα, τόνισε ο κ. Αξιώτης.
Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ