Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να καταργηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου, εφόσον η πανδημία ακολουθήσει πτωτική πορεία την επόμενη εβδομάδα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε μια περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου μετά τις 00:30. “Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει και η πλήρης άρση προφανώς” τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, είπε: “Στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα. Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει”.

Για τη μουσική στην εστίαση

“Χθες με δική μου απόφαση, εμείς από το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν συμμετείχαμε καθόλου στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο λόγος που δεν μπήκαμε ήταν διότι υπήρχε την Τετάρτη και την Πέμπτη μια σχετική αύξηση των κρουσμάτων -ή όπως το είπε η κ. Παπαευαγγέλου μείωση, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα θέλαμε- που είχε προκαλέσει μια μεγάλη ανησυχία στην επιτροπή. Κι εγώ δεν ήθελα να ξαναμπούμε στην επιτροπή και να θέσουμε ξανά μια σειρά θεμάτων, όπως αυτό, και πάλι να εισπράξουμε αρνητική απάντηση. Θα περιμένουμε να περάσουν 3-4 μέρες, να δουν πως θα πάνε τα κρούσματα. Εγώ είμαι αισιόδοξος, πλέον είμαστε σταθερά πάνω από 120-130.000 εμβολιασμούς κι αυτό δεν είναι δυνατόν να μην έχει επίπτωση στην πανδημία” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ