Πότε πρέπει να πάμε ένα παιδί στον ψυχολόγο;

Πότε πρέπει να πάμε ένα παιδί στον ψυχολόγο;

Δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς που δεν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, ερωτήματα που εγείρονται. Στην περίπτωση ενός ενήλικα είναι επιλογή του για το αν και σε ποιον θα μιλήσει για αυτές τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που βιώνει. Ένα παιδί όμως, ιδίως σε μικρή ηλικία, δεν είναι κάποιες φορές σε θέση να μιλήσει για αυτά που νιώθει. Η συμπεριφορά του σε αυτή την περίπτωση ίσως λέει περισσότερα και σημαντική είναι η σωστή αποκωδικοποίηση από τα κατάλληλα άτομα.

Γράφει η Ψυχολόγος Ευφροσύνη Μήτσιου (Εξειδίκευση στη Μη Κατευθυντκή Εμψύχωση Ομάδων,Msc. Σχολική – Εξελικτική Α.Π.Θ.Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία)

Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι οι γονείς που μπορούν να παρατηρήσουν κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού ιδίως στο οικογενειακό πλαίσιο και οι εκπαιδευτικοί στο σχολικό πλαίσιο. Όταν η συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και του ίδιου του παιδιού δεν φέρει θετικά αποτελέσματα τότε χρειάζεται η συνδρομή του ειδικού. Καλό είναι να επισημανθεί βέβαια ότι δε χρειάζεται οι γονείς να φτάσουν στο άλλο άκρο που σε κάθε ιδιόμορφη συμπεριφορά του παιδιού, που δεν μπορούν εύκολα να κατανοήσουν, να καταφεύγουν στους ειδικούς. Για ποιους λόγους ένας γονέας χρειάζεται να φέρει το παιδί σε ένα ψυχολόγο ή πότε ο έφηβος επιλέγει να τον επισκεφθεί και πώς μπορεί να βοηθήσει ο ψυχολόγος.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ