Πόσο μας παχαίνει το αλκοόλ

Πόσο μας παχαίνει το αλκοόλ

Τα οινοπνευματώδη αποτελούνται από «κενές θερμίδες», δηλαδή δεν μας προσφέρουν κάποιο διατροφικό όφελος. Λανθασμένα, λοιπόν, μπαίνουμε στο δίλημμα «1 μερίδα κοτόπουλο και 3 τζιν τη μέρα;», αφού οι θερμίδες του αλκοόλ μπορούν μεν να ισοφαρίσουν αυτές του φαγητού, στερούνται όμως των καλών συστατικών που παίρνουμε από την κατανάλωση φαγητού.

Παράλληλα, με το αλκοόλ εμποδίζεται η οξείδωση του λίπους, με αποτέλεσμα να αποθηκεύεται και να παχαίνουμε. Ο οργανισμός το αντιλαμβάνεται ως τοξίνη και δεν το μεταβολίζεται. Άρα, το ποτό μπλοκάρει και τη σωστή λειτουργία ενός μη υγιούς σώματος.

Ένα άτομο χωρίς προβλήματα υγείας και με κανονικό βάρος, που αθλείται, επιτρέπεται να καταναλώνει εβδομαδιαίως 7 μερίδες αλκοόλ (για τις γυναίκες) ή 14 μερίδες (για τους άνδρες). Μια μερίδα είναι είτε ένα κουτάκι μπύρα (330ml), είτε ένα ποτήρι κρασί (150ml), είτε μια μεζούρα από καθαρό αλκοόλ (50ml). Για του υπόλοιπους, τα πράγματα περιορίζονται –χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η απόλαυση του ποτού.

Το κρασί αποτελεί ποιοτική επιλογή, επειδή είναι είναι αγγειοδιασταλτικό, και μια περιορισμένη ποσότητα συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Ακολουθεί η μπύρα, η οποία έχει σχετικά λίγες θερμίδες, μας φουσκώνει (άρα δεν πεινάμε), δεν προτείνεται, όμως, σε όσους έχουν πρόβλημα με τριγλυκερίδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ