«Πώς έμαθα ότι πάσχω από σάρκωμα Ewing» – Η 19χρονη Ραφαέλα για την μάχη της με τον καρκίνο και η επέμβαση στην Αμερική

Τα προβλήματα των παιδιών που νοσούν με καρκίνο, έπειτα από την ενηλικίωσή τους, έφερε στο φως η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην υπόθεση της 19χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη, η οποία διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου, από τον Ιούνιο του 2020.

Κραυγή αγωνίας από 19χρονη που δίνει μάχη με τον καρκίνο – Η ανάρτηση που προκάλεσε την παρέμβαση Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

Η Ραφαέλα είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας πώς ξεκίνησε η περιπέτεια: «Άρχισε να πονάει το χέρι μου και με πρωτοβουλία της μαμάς, κάναμε μία εξέταση και βρέθηκε ότι πάσχω από σάρκωμα Ewing».

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη βρίσκεται αντιμέτωπη με δεύτερη υποτροπή της νόσου. Σε βίντεο που ανάρτησε η Ραφαέλα ενημέρωσε ότι έκανε και την 5η χημειοθεραπεία της.
Η περίπτωση της Ραφαέλα έφερε στο φως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παιδιά, που έχουν περάσει καρκίνο και ταλαιπωρούνται έπειτα από την ενηλικίωσή τους. Πριν από μερικές ημέρες η Ραφαέλα ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους, ότι δεν μπορεί να νοσηλεύεται πλέον στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», λόγω της ηλικίας της.

Με νέα ανάρτησή της χθες, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την εξασφάλιση της θεραπείας της σε ιδιωτική κλινική.
«Αυτά τα παιδιά βρίσκονται μετέωρα», είπε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι Ζωή Γραμματοπούλου και εξήγησε γιατί: «Έχουν συνηθίσει σε ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και να υπάρξει πολιτική βούληση μαζική, να κάνουνε κάποιες μονάδες που να νοσηλεύονται παιδιά από 18 μέχρι και 35 ετών.»

Η Ραφαέλα είχε μιλήσει πριν από μερικούς μήνες στον ΑΝΤ1. «Αυτό που λέω πάντα είναι: Μπόρα είναι θα περάσει. Και ότι μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται κι ένα ουράνιο τόξο».
Η Ραφαέλα ετοιμάζεται πλέον για μια νέα επέμβαση αυτή την φορά στην Αμερική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ