«Πόλεμος» για τα ληγμένα

«Πόλεμος» για τα ληγμένα

 

Με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα, αλλά και σκεπτικισμό, υποδέχθηκαν χθες αρκετοί καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ ολόκληρης της χώρας την πρώτη μέρα διάθεσής τους τα ληγμένα προϊόντα.

Το νέο μέτρο του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή η διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας, όπως είναι η επίσημη ονομασία τους, έμεινε – από την πρεμιέρα του κιόλας – στα…χαρτιά, αφού σχεδόν το σύνολο των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ προτίμησε να μην προχωρήσει στην πώλησή τους, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με την πολιτική τους, όπως τονίζουν.

Αντιδράσεις για την παρουσία στα καταστήματα ειδικής «γωνιάς» με ληγμένα προϊόντα υπάρχουν επίσης και από τις καταναλωτικές οργανώσεις ανά τη χώρα, πολλές από τις οποίες εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, καταδικάζοντας την πώληση ληγμένων σε χαμηλότερες τιμές, προκειμένου αυτά τα είδη να γίνουν πιο δελεαστικά.

Από την πλευρά τους, πολλοί καταναλωτές, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν «εκπτώσεις» σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της διατροφής των ίδιων και της οικογένειάς τους.

Πηγή: δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ