Ποινική δίωξη στον δάσκαλο που έστελνε ερωτικές επιστολές σε μαθήτριες

Της Άννας Κανδύλη

Στην 15η ανακρίτρια απολογείται από το πρωί ο δάσκαλος δημοτικού. σχολείο δήμου της Νοτιοανατολικής Αττικής μετά τις καταγγελίες μαθητριών ότι τους έστελνε ερωτικές επιστολές.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και σε βαθμό πλημμελήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Και τα δύο αδικήματα είναι πλημμελήματα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Εισαγγελίας, η οποία προέβη σε διόρθωση καθώς αρχικώς είχε γίνει γνωστό πως διώκεται και για κακούργημα αλλά λόγω σοβαρότητας των πράξεων ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Συγκλονίζει ο πατέρας μαθήτριας

“Ήμουν χθες στην εργασία μου και ήρθε μία συνάδελφος και μητέρα και μου είπε ότι συνελήφθη ο συγκεκριμένος δάσκαλος για παιδεραστία. Μετά μου είπε ότι έχουν κατασχέσει το laptop του. Φεύγοντας εγώ από την εργασία μου πήγαν να ρωτήσω γιατί έχω και εγώ παιδί εκεί πέρα. Έμαθα ότι ο συγκεκριμένος κύριος έστελνε ερωτικά μηνύματα μέσω Messenger και viber και ότι είχε ασελγήσει, βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο υφίσταται αυτό”, είπε ένας πατέρας του οποίου η κόρη φοιτεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

“Το δικό μου το παιδί δεν είναι στην ίδια τάξη με τον συγκεκριμένο δάσκαλο. Όταν ρώτησα το δικό μου παιδί μου είπε ότι δεν την είχε πειράξει. Προσέφερε κεράσματα στα παιδιά. Δεν είχα ασχοληθεί τότε γιατί νόμιζα ότι είναι ένας καλός δάσκαλος που κερνάει τα παιδάκια. Το συγκεκριμένο δάσκαλο τον γνωρίζω μόνο φατσικά”, σημείωσε, μιλώντας στο OPEN.

“Τον περιμένουμε όλοι να γυρίσει, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Κανένας πατέρας δεν θα το άφηνε έτσι. Απορώ που είχε και δύο παιδάκια και ο ίδιος. Αυτό το πράγμα είναι αρρώστια. Θα κινηθούμε νομικά σε βάρος του… Έχω μάθει ότι τα μηνύματα είναι σεξουαλικού περιεχομένου”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ