ΠΟΕΔΗΝ : Ξεφεύγει η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο – Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Αυξήθηκαν οι ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο που είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ μολύνθηκαν και δύο εργαζόμενοι, με την ΠΟΕΔΗΝ να προειδοποιεί ότι η κατάσταση ξεφεύγει. “Υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου. Οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιαστεί τρεις ημέρες πριν από τη δεύτερη δόση από εμβόλια που περίσσεψαν. Ευτυχώς. το βράδυ της Κυριακής τρεις ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται. Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση του ΕΟΔΥ να μην διακομιστεί ο τρίτος ασθενής παρά τον χαμηλό κορεσμό λόγω έλλειψης χώρου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τελικά μετά τις εκκλήσεις του νοσοκομείου τον δέχθηκαν” τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Επίσης, αναφέρει ότι το βράδυ της Κυριακής από το γηροψυχιατρικό τμήμα πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test και, όπως λέει, “προσπαθούν ακόμη να ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν για τη ταφή της”.

“Γιατροί δεν υπάρχουν, νοσηλευτές δεν υπάρχουν, εργαστήρια δεν υπάρχουν, οξυγόνο δεν υπάρχει. Στο γηροψυχιατρικό τμήμα είναι ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί. Είναι όμως πια πιθανόν κάποιοι να νοσήσουν λόγω της διασποράς” επισημαίνει.

‘Χαρακτηριστική η προσπάθεια των νοσηλευτών -μόνο τρεις στη βάρδια, χωρίς κανέναν γιατρό- να προσφέρουν νοσηλεία, μπαίνοντας στους θαλάμους των θετικών σε κορονοϊό από τις μπαλκονόπορτες για να μην μολύνουν και τους άλλους ασθενείς. Τρείς νοσηλευτές στη βάρδια για θετικούς και αρνητικούς στο κορονοϊό. Ψυχικά ασθενείς, που οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι με σοβαρά παθολογικά προβλήματα. Επίσης με εισαγγελική παραγγελία εισάγονται πια ψυχικά ασθενείς διεγερτικοί για εγκλεισμό. Ανακαλύπτονται στο εφημερείο με το τεστ. Είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των νοσηλευτών να τους καθηλώσουν στα κρεβάτια τους με τις στολές προστασίας”, σημειώνει και συμπληρώνει ότι ότι το προσωπικό είναι ελάχιστο, ενώ η επικινδυνότητα μεγάλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα το μεσημέρι υπάρχει σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ