ΠΟΕΔΗΝ: Κακοποιημένα παιδιά στο «Αττικόν» χωρίς σχολείο και κατάλληλους επαγγελματίες υγείας

Ακόμη μία υπόθεση που αφορά κακοποιημένα παιδιά βλέπει το φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» είναι συγκλονιστικές.

«Θεωρούσαμε ότι το πρόβλημα με τα κακοποιημένα παιδιά είναι μόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Και όμως, δεν είναι έτσι», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί ότι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» είναι δυναμικότητας 33 κλινών και μία στις τρεις διατίθεται για τη φιλοξενία των 11 παιδιών, τα οποία είναι ηλικίας από μηνών έως 16 ετών και παραμένουν στο νοσοκομείο για περισσότερους από δύο μήνες.

«Εισάγονται παιδιά με σοβαρές παθήσεις και αναγκάζονται να νοσηλευθούν σε ράντζα, με δύο νοσηλεύτριες στη βάρδια», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και συνεχίζει:

«Τρέμουν στην ιδέα μη συμβεί κάτι στα παιδιά προς φύλαξη, καθώς η κλινική είναι ανοικτή. Μπορεί να εξέλθουν λαθραία από το νοσοκομείο, μπορεί να τα κλέψουν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θέτει τα εξής ερωτήματα: «Ποιος φέρει την ευθύνη; Πού είναι οι προνοιακές μονάδες; Ποιός θα τρέξει τις διαδικασίες αναδοχής ή υιοθεσίας; Ποια η τύχη των παιδιών με εισαγγελική εντολή χωρίς σχολείο, χωρίς προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, χωρίς τους κατάλληλους επαγγελματίες Υγείας”;

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν το θέμα, καθώς δεν είναι αυτό το έργο τους ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση των δημόσιων προνοιακών μονάδων με προσωπικό, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΜΚΟ και των ιδιωτικών προνοιακών δομών και τα όσα μπορεί να κρύβονται «πίσω από την βιτρίνα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ