ΠΟΕΔΗΝ: Αναστέλλουν τη λειτουργία του τμήματος υποδοχής βρεφών στο “Μητέρα”

Την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος υποδοχής βρεφών, στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι “18 Απριλίου 2019 η κα. Αχτσιόγλου και η κα. Φωτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών ‘Η ΜΗΤΕΡΑ’ για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία. Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “αντί λοιπόν να προσλάβει προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κα Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών. Μεγάλης σημασίας τμήμα στην προετοιμασία για την φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο”.

Συνέπεια, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, θα είναι τα βρέφη να μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά, γεγονός που ενέχει “μεγάλο κίνδυνο” τραυματισμού των βρεφών, καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας, σημειώνεται στην ανακοίνωση: “όλο αυτό για να μπορέσουν να καλύψουν την τραγική έλλειψη προσωπικού. Μετέφεραν του 5 βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες. Οφείλουν 4500 ρεπό στο προσωπικό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ