«Πλυθείτε! Έρχονται τουρίστες»

«Πλυθείτε! Έρχονται τουρίστες»

Σε γενική «επιστράτευση» έθεσε ο δήμος Οινουσσών τους κατοίκους του νησιού για την άφιξη εκατοντάδων Γερμανών τουριστών με το κρουαζιερόπλοιο «EUROPA 2», ζητώντας, μεταξύ άλλων, να εμφανιστούν ευπρεπώς ενδεδυμένοι, να ξυριστούν και να μην ξεχνούν να… χαμογελούν.

Με δισέλιδη ανακοίνωσή του -που προκάλεσε “βροχή” σχολίων στο διαδίκτυο- ο δήμος ενημέρωσε τους κατοίκους για την πρώτη «δοκιμαστική επίσκεψη» (προχθές) του κρουαζιερόπλοιου, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για το νησί.

Σε ένα σημείο της ανακοίνωσης ζήτησε από τους πολίτες να φροντίσουν αρχικά για την καθαριότητα «όλου του νησιού γενικώς», συμβάλλοντας «στην αποκομιδή σκουπιδιών, πεταμένων αντικειμένων και μπαζών, που δημιουργούν άσχημη εικόνα και αποτρέπουν τον τουρίστα να ξανάρθει».

Ακολούθησε…επίμαχη παράγραφος υπό τον τίτλο «εμφάνισις προσώπων και υπηρεσιών»! Εκεί ο δήμος κάλεσε τους νησιώτες να έχουν επιμελημένη εμφάνιση, εξηγώντας ότι πρέπει να είναι «ξυρισμένοι, καθαροί και ευπρεπώς ενδεδυμένοι», υπογραμμίζοντας λέξεις-κλειδιά: «Χαμόγελο! Καλημέρα! Φιλοξενία! Εξυπηρέτησις! Προθυμία! Ζεστασιά!».

Στη συνέχεια, το κείμενο εστίασε ξανά στο…ίδιο το νησί, που «πρέπει να δώσει την εικόνα ενός ζωντανού και περιποιημένου χωριού, με παρουσία ανθρώπων, παιδιών. Όχι “νεκρόπολις”. Όχι “νεκροταφείο”. Όχι “ερημούπολις”!».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι τους επιβάτες θα υποδεχόταν επιτροπή με προσωπικό του δήμου, δημοτικούς συμβούλους και ιδιώτες, προκειμένου να τους ξεναγήσουν στις ομορφιές του νησιού.

«Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας δεν είναι κάτι που θα έλθει εξ΄ ουρανού. Δημιουργείται. Και πρέπει όλοι μας να εργαστούμε γι΄ αυτό, να βάλουμε το λιθαράκι μας. Όχι να περιμένουμε τα πάντα από υπουργούς και δημάρχους», υποστήριξε στη δημοκρατία ο δήμαρχος Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος.

«Στην ανακοίνωσή μας, αναφέραμε όσα θα λέγαμε μεταξύ μας σε έναν καφέ! Δεν θα θέλαμε να είμαστε ξυρισμένοι; Δεν μας ενοχλεί, όταν μας προσφέρουν ένα βρόμικο ποτήρι ή αν κάποιος μαγαζάτορας είναι αγενής;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας: «Το στοίχημα είναι να κάνεις καλή εντύπωση, γιατί κάθε τουρίστας που φεύγει ικανοποιημένος, στέλνει πίσω 20 ανθρώπους».

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.