Πλωτή αποθήκη πυρομαχικών το NOUR M

Πλωτή αποθήκη πυρομαχικών το NOUR M

Ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των 55  εμπορευματοκιβωτίων από το φορτηγό πλοίο “NOUR M” σημαίας Σιέρρα Λεόνε, παρουσία του αρμόδιου Εισαγγελέα, του Διευθυντού Τελωνείου, καθώς και Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, στους οποίους συμμετείχαν και δύο Πυροτεχνουργοί Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς και ένας Πυροτεχνουργός της ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για μεταφορά πολεμικού υλικού.

Συγκεκριμένα 31 εμπορευματοκιβώτια περιέχουν φυσίγγια διαμετρήματος 7,62x39mm, δέκα  εμπορευματοκιβώτια περιέχουν φυσίγγια διαμετρήματος 12,7x108mm και δεκατέσσερα περιέχουν φυσίγγια διαμετρήματος 14,5x114mm.

Μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης και του δειγματοληπτικού ελέγχου, προσωπικό του τελωνείου Ρόδου προέβη στη μολυβδοσφράγιση και των 55 εμπορευματοκιβωτίων.

Μετά τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων σε ασφαλές μέρος θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η λεπτομερής πραγματογνωμοσύνη για το σύνολο του περιεχομένου τους, καθώς και η ακριβής καταγραφή του πολεμικού υλικού που εντοπίστηκε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ