Πληρώνουν τη βενζίνη των επιθεωρητών

Πληρώνουν τις βενζίνες των επιθεωρητών

 

Εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα κίνησης των επιθεωρητών, προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη και τη μαύρη εργασία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για συνθήκες γαλέρας σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στις επανειλημμένες εκκλήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων για έλεγχο στην αγορά εργασίας, οι αρμόδιοι επιθεωρητές απαντούσαν πως η υπηρεσία αδυνατεί να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης.

Έτσι, το συνδικαλιστικό όργανο κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να φτάσουν οι επιθεωρητές μέχρι τους χώρους δουλειάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, καταγράφεται «βροχή» καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας σε συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου. Οι περισσότερες εξ΄ αυτών είναι ανώνυμες, ενώ, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι καταγγέλλοντες προστατεύονται από το σωματείο, για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ