Πιστοποιητικό νόσησης: Τι εξετάζεται για όσους ασθένησαν για δεύτερη φορά

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το ενδεχόμενο της έκδοσης πιστοποιητικού δεύτερης νόσησης με κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής όσοι νοσούν για δεύτερη φορά δεν είχαν τη δυνατότητα να εκδώσουν εκ νέου πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

Αντιμετώπιζαν προβλήματα στο gov, παρά το γεγονός ότι κανονικά θα έπρεπε να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.
Όπως είπε πρόσφατα και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για το θέμα των πιστοποιητικών “Υπάρχει  ένα μπέρδεμα. Αυτή η ιστορία ήδη έχει φτάσει στο υπουργείο και στους αρμόδιους”  και πρόσθεσε ότι πολλοί πολίτες έχουν σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ότι εντός των επόμενων ημερών το ζήτημα θα επιλυθεί.
πιστοποιητικό νόσησης

Η ΚΥΑ για το πιστοποιητικό νόσησης

Αναλυτικά, η ΚΥΑ προβλέπει τα εξής:

Ένας εμβολιασμένος πολίτης για να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να κάνει rapid test, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για έναν ανεμβολίαστο καθώς θα πρέπει να κάνει PCR. Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται:

-κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,

-ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση rapid test

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ