Πισπιρίγκου-Παιδοκαρδιολόγος για Κούγια: «Αποκλείεται να έχω πει ότι δεν επικοινώνησαν οι γιατροί μαζί μου»

«Αποκλείεται να έχω πει ότι δεν επικοινώνησαν οι γιατροί μαζί μου» δήλωσε η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά, η οποία είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα και θα κληθεί να καταθέσει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Μας προβλημάτισε πώς η Τζωρτζίνα δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή» κατέθεσε γιατρός του Καραμανδάνειου

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας υποβάλλοντας το αίτημα, η κ. Καρατζά στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, διέψευσε τους γιατρούς του Καραμανδάνειου περί επικοινωνίας μαζί της πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα πάθει το επεισόδιο, που την άφησε παραπληγική.

Η παιδοκαρδιολόγος μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης. «Είδα το παιδί, 10 ημέρες πριν αρρωστήσει, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, μόνο και μόνο επειδή είχαν πεθάνει τα άλλα δύο αδελφάκια. Και το είδα και 24 ώρες μετά την ανακοπή, όπου πάλι ήταν φυσιολογικό. Και με πήραν από το Καραμανδάνειο το παιδί για να το δω και τους είπα “ρε παιδιά τι να το δω, αφού το είδα πριν 10 ημέρες. Το πολύ πολύ να του βάλουμε ένα holter και ήταν παντελώς φυσιολογικό”. Όλα είναι καταγεγραμμένα στον σκληρό δίσκο και την έκθεσή μου την έχει και ο εισαγγελέας. Το είδα ξανά ένα 24ωρο μετά την ανακοπή, όπου ήταν και πάλι φυσιολογικό».

Όπως αναφέρει, η ανακοπή, δεν είχε ως αίτιο κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και τόνισε πως στο Ωνάσειο «έγινε και βιοψία καρδιάς και έστειλαν δείγματα στη Γερμανία και δεν βρέθηκε καμία καρδιοπάθεια. Ουσιαστικά επειδή δεν είχαν τι να κάνουν, της έβαλαν απινιδωτή χωρίς να έχει ένδειξη να μπει».

Σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Αγγελική Καρατζά επεσήμανε ότι «δεν θυμάμαι να γράφω πουθενά αν επικοινώνησα ή όχι με τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο. Γράφω πότε εξέτασα το παιδί. Ο κ. Κούγιας, ισχυρίζεται ότι εγώ γράφω ότι δεν με πήραν; Μπορεί να γράφω πότε εξέτασα το παιδί, αλλά αποκλείεται να έχω πει ότι δεν επικοινώνησαν οι γιατροί μαζί μου».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε κάνει δηλώσεις στην ίδια εκπομπή. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, «είχαμε καταθέσει μήνυση για ψευδορκία εις βάρος δύο συγκεκριμένων γιατρών… Μετά την ανεύρεση αυτού του στοιχείου, της καταθέσεως της κυρίας Καρατζά, ανεδείχθησαν ακόμη δύο αδικήματα. Το πρώτο είναι ότι σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί εάν οι γιατροί που κατέθεταν ότι επικοινώνησαν με την κ. Καρατζά το έκαναν για να συγκαλύψουν δικό τους ιατρικό λάθος, το οποίο οδήγησε ουσιαστικά στην τετραπληγία της αείμνηστης Τζωρτζίνας. Ανεδείχθη, επίσης, το αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως, αλλά και η συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου…».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, «έχουν συμβεί σημεία και τέρατα από εισαγγελείς και από τους ανακριτές που χειρίστηκαν την υπόθεση». «Απεδείχθη ότι όλες οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδανείου ήταν ψευδείς, αφού τους ξεβράκωσε στην κυριολεξία η κ. Καρατζά», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ