Πιερία: Αναστάτωση και αντιδράσεις για τη νέα πρόκληση από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Σε νέα πρόκληση προέβησαν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Πιερία.

Μέλη της «Συνταγματικής Αστυνομίας»… συνέλαβαν τον διευθυντή Γυμνασίου, του… φόρεσαν χειροπέδες και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή είπε ότι «στο Αιγίνιο, γύρω στα 8-9 άτομα, που λένε πως προστατεύουν το Σύνταγμα «συνέλαβαν» τον διευθυντή του Γυμνασίου. Του “φορέσαν” χειροπέδες, του ασκήσαν βία μπροστά στα παιδιά. Δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή».

Όπως είπε η ίδια, εμφανώς αναστατωμένη, δήλωσε ότι όλοι είναι ταραγμένοι και ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιο χειρότερο περιστατικό γιατί ο Διευθυντής του σχολείου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθησαν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τα προβλήματα με τους αυτόκλητους υπερασπιστές του Συντάγματος ξεκίνησαν όταν άρχισε να χρησιμοποιείται το edu.pass και να δηλώνονται τα self test στην σχολική πλατφόρμα.

«Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι αντιεμβολιαστής, που δεν έχει παιδί στο σχολείο», δήλωσε η κα Τσιαργαλή, και όπως πρόσθεσε μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο – τρεις γονείς μαθητών του Γυμνασίου.

“Έψαχναν να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου – Ανάστατοι οι γονείς”

Το απρόβλεπτο αυτό περιστατικό συνέβη γύρω στις 7.40 το πρωί. «Οι γονείς είναι ανάστατοι. Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Τα χέρια του κ. Χατζή τραυματίστηκαν και φαίνεται ότι του πέρασαν χειροπέδες», δήλωσε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

«Στόχος τους ήταν οι διευθυντές των σχολείων. Ψάχνανε να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δεν είχε προσέλθει ακόμα στη σχολική μονάδα», υποστήριξε η κα Τσιαργαλή.

Το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση αρπαγής είναι ότι οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», αφού απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με τη λογική ότι επίταξαν το σχολείο και θα προκηρύξουν θέσεις εκπαιδευτικών. «Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν γραφικοί αλλά δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα», δήλωσε η εκπαιδευτικός.

Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού: Ο τέλειος παραλογισμός…

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας  σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή.

«Ο τέλειος παραλογισμός, οι παράνομοι οδήγησαν στον  νόμο τον διευθυντή του Γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στον StatusFm ο δήμαρχος.

«Καταλαβαίνετε την ψυχολογία αυτού του ανθρώπου που δεν ήξερε πού θα τον οδηγήσουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε «το είδαν κι άλλοι το περιστατικό.. Υπάρχουν μάρτυρες και κάποιοι βιντεοσκόπησαν το γεγονός».

Σχετικά με το εάν αυτοί που έκαναν αυτή την ενέργεια είναι από την περιοχή, ο δήμαρχος τόνισε «δεν ξέρω λεπτομέρειες, εάν είναι της περιοχής. Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, δεν ήταν μόνο αυτοί που έκαναν τη «σύλληψη» αλλά και κάποιοι που ήθελαν να τους συμπαρασταθούν».

Πρόεδρος καθηγητών στην Πιερία: Τον περικύκλωσαν και του έβαλαν χειροπέδες

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ Πιερίας μίλησε με τον διευθυντή του σχολείου.

«Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στον Status ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Όπως είπε, «τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι αστυνομικοί απαίτησαν να του βγάλουν τις χειροπέδες. Ο άνθρωπος προσπάθησε να αντισταθεί και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για να του περιποιηθούν τα τραύματά του».

Ο κ. Αντωνίου υποστήριξε ότι «τα πέντε άτομα έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ