Φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτίρια

Φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτίρια

 

 

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Μουζακίου της ΔΕΗ και τη ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) που αφορούν την εγκατάσταση επτά φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 10kW έκαστο σε αντίστοιχες στέγες δημοτικών κτιρίων.

 

Όπως έγινε γνωστό ο Δήμος Μουζακίου για τα επτά φωτοβολταϊκά συστήματα, ισχύος 10kW έκαστο, που εντάσσονται στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, και θα εγκατασταθούν στο Κινηματοθέατρο – Πολιτιστικό Κέντρο Μουζακίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μαγούλας, Γυμνάσιο Φαναρίου, Γυμνάσιο Μαγούλας, Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου και Γυμνάσιο Αγναντερού.

 

Ο Δήμος Μουζακίου έχει πλέον υπογεγραμμένες όλες τις αναγκαίες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο χαμηλής τάσης με την ΔΕΔΔΗΕ καθώς επίσης και τις συμβάσεις συμψηφισμού με τη ΔΕΗ. Μετά την υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων ο Δήμος Μουζακίου έχει πλέον «κλειδώσει» την τιμή πώλησης της κιλοβατώρας στα 0,25€ για τα επόμενα 25 χρόνια.

 

Συνοπτικά αναφέρεται ότι η εκτίμηση του συνολικού κόστους του έργου για τα επτά φωτοβολταϊκά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου όλου του εξοπλισμού αλλά και των εργασιών εγκατάστασης μέχρι και την ολοκλήρωση της σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, ανέρχεται στις 133.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία των οκτώ φωτοβολταϊκών συστημάτων ο Δήμος Μουζακίου αναμένεται να εισπράττει ετησίως περίπου 25.000€, για τα επόμενα 25 έτη, από την πώληση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σ��η ΔΕΗ.

 

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προκειμένου να ενισχύσουμε οικονομικά το Δήμο μας και έτσι προχωρούμε στην τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών σε 7 δημοτικά κτίρια» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ