ΦΩΤΟ-Χειροπέδες για μόλυνση του περιβάλλοντος

ΦΩΤΟ-Χειροπέδες για μόλυνση του περιβάλλοντος

Συνελήφθη 27χρονος, ιδιοκτήτης εταιρείας συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 27χρονος ημεδαπός , ιδιοκτήτης εταιρίας συλλογής και μεταφοράς μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, παρουσία Περιβαλλοντολόγων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι εντός περιφραγμένου οικόπεδου εκτάσεως 4,5 στρεμμάτων περίπου, υπήρχαν συσσωρευμένα απόβλητα (μπάζα, χώματα, γενικά υλικά από κατεδαφίσεις και εκσκαφές, πλακάκια, νάιλον, διάφορα πλαστικά, μικρές ποσότητες μετάλλων, πλαστικά καλώδια, μπαταρίες οχημάτων χωρίς υγρά και μεγάλες ποσότητες από ξύλινες κατασκευές) αποθηκευμένα επί του εδάφους, σε σωρούς ύψους έως και τριών μέτρων περίπου. Για την απόθεση των παραπάνω αποβλήτων επί του εδάφους δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.

Επίσης, εντός μεταλλικού κάδου υπήρχαν αποκαΐδια προερχόμενα από καύση αποβλήτων. Από αυτή την καύση εκλύθηκαν απαέρια στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα την ρύπανση της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ