ΦΩΤΟ-Το “προκάτ” σχολείο του Μαρκόπουλου

ΦΩΤΟ-Το “προκάτ” σχολείο του Μαρκόπουλου 

 

Σε προκάτ συνεχίζουν να κάνουν μάθημα τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου κάτω από αντίξοες κι ακατάλληλες συνθήκες.

Όπως είπε στο enikos.gr ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Χρήστος Σωτηρόπουλος, «το σχολείο μας είναι αποτελείται εξ’ολοκλήρου από αίθουσες προκάτ και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα κυρίως στις υποδομές του αλλά και σε απλά υλικοτεχνικά θέματα» και ενημερώνει ότι στην προσπάθειά τους να ακουστούν, έχουν εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων.

« Η κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας στο σχολείο έχει καταντήσει αφόρητη και επικίνδυνη. Το σχολείο μας που δημιουργήθηκε πριν από έξι χρόνια σε προκάτ αίθουσες ISOBOX ως προσωρινή λύση ανάγκης και σχεδιάστηκε για φιλοξενία 100 παιδιών με προαύλιο χώρο ένα γήπεδο μπάσκετ έχει φτάσει να φιλοξενεί 140 μαθητές ενώ έχουν προστεθεί τα τελευταία δύο χρόνια 2 προκάτ αίθουσες με τις ίδιες τουαλέτες και τον ίδιο αύλιο χώρο» μας ενημερώνει ο κ.Σωτηρόπουλος που επισημαίνει ότι «λόγω του συνωστισμού που επικρατεί στο προαύλιο, έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα και τίθενται πλέον σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής».

«Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή, σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτήριο. Έχουν δικαίωμα στη μόρφωση χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη οι γονείς» υποστηρίζει ο σύλλογος στο έγγραφο που έχει διανείμει εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις μετά και την πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν οι γονείς και τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο της περιοχής.

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι σύλλογοι γονέων και των άλλων σχολείων του δήμου Μαρκόπουλου καθώς και ο σύλλογος εκπαιδευτικών.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Διαβάστε επίσης

Σκότωσε τέσσερις μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Ποιες είναι πιο διαδεδομένες ξένες γλώσσες στα σχολεία

Τι και πόσο πρέπει να πωλούν τα σχολικά κυλικεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ