ΦΩΤΟ-Πρέβεζα: Νέα στοιχεία για το βυθισμένο σκάφος

ΦΩΤΟ-Πρέβεζα: Νέα στοιχεία για το βυθισμένο σκάφος

Νέα στοιχεία προκύπτουν μετά από έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας στο σκάφος των δύο αγνοούμενων Άγγλων. Να θυμίσουμε ότι το ιστιοφόρο PULAU TIGA με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, βρέθηκε την Παρασκευή από Ρώσικο φορτηγό ήμιβυθισμένο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πρέβεζας και Παξών  και ρυμουλκήθηκε έως τον δίαυλο της Πρέβεζας απ όπου και μεταφέρθηκε με άλλο σκάφος στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες  δύο Άγγλοι υπήκοοι. Ένας 67χρονος και ένας 50χρονος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο Άγγλοι θα ταξίδευαν από την Μεθώνη στις Συρακούσες. Ο ένας από αυτούς είχε ειδοποιήσει την σύζυγό του προκειμένου να τους παραλάβει στο λιμάνι στην Ιταλία όταν θα έφταναν. Όμως δεν έφτασαν ποτέ και έτσι δηλώθηκαν αγνοούμενοι στις 5 Οκτωβρίου.

Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε το σκάφος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας. Από εξονυχιστικό έλεγχο που διενήργησε η λιμενική αρχή της Πρέβεζας δεν βρέθηκε κάτι που να μαρτυρά τι ακριβώς είχε συμβεί ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής. Βρέθηκαν όμως μέσα στο σκάφος ένα κινητό τηλέφωνο και ένας σκληρός δίσκος, ευρήματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Βέβαια το γεγονός ότι το σκάφος διέθετε ασύρματο και δεν εξέπεμψε κανένα σήμα κινδύνου περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Πηγή: Pamepreveza.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ