ΦΩΤΟ-Οι “έξυπνες” στάσεις στην Πάτρα

ΦΩΤΟ-Οι “έξυπνες” στάσεις στην Πάτρα 

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των «έξυπνων» στάσεων, σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το patratora.gr, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας υλοποιεί σχετικές αποφάσεις και βάζει σε εφαρμογή κινήσεις που απλοποιούν την ζωή των χρηστών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρόκειται να τοποθετηθούν 30 πινακίδες ενώ η πληροφορία για το πότε φτάνει το επόμενο λεωφορείο κάθε γραμμής σε όλες τις στάσεις του δικτύου θα είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο στο internet και από smart phones.

Έρχεται και το “έξυπνο” εισιτήριο

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το «έξυπνο» εισιτήριο. Πρόκειται για προπληρωμένες κάρτες που θα αντικαταστήσουν το συμβατικό εισιτήριο. Ο κάτοχος εισερχόμενος στο λεωφορείο θα «περνά» την κάρτα από το ειδικό μηχάνημα που θα εγκατασταθεί σε όλα τα λεωφορεία.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, στο πλαίσιο της πολιτικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Αστικών συγκοινωνιών, έχει ήδη προχωρήσει από τον περασμένο Οκτώβριο στην ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα λεωφορεία τύπου «φυσαρμόνικα» που κατά κύριο λόγο εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή από και προς το Πανεπιστήμιο της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, λόγω του μεγάλου όγκου επιβατών.

Εντός του 2014, συνολικά 10 νέα λεωφορεία που υπηρετούν τις σύγχρονες προδιαγραφές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έχουν ενταχθεί στο δυναμικό του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, ο στόλος του οποίου ανέρχεται σε 114 οχήματα.

Τα νέα λεωφορεία έρχονται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του επιβατικού κοινού, διαθέτουν κλιματισμό καθώς επίσης και κάμερες ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: Patratora.gr

Διαβάστε επίσης

Στον Κορυδαλλό ο μετροπόντικας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ