ΦΩΤΟ-Κάντας και Σμπώκος στο Εφετείο

ΦΩΤΟ-Κάντας και Σμπώκος στο Εφετείο

 

Με ενστάσεις ξεκίνησε η σημερινή δίκη των δυο πρώην συνεργατών, του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου και του αναπληρωτή διευθυντή, στην ίδια υπηρεσία, Αντώνη Κάντας, που βρέθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με το οπλικό σύστημα ΕΡΜΗΣ.

Στο μόνο σημείο που συναντήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, Κάντας και Σμπώκος, ήταν ότι υποστήριξαν και οι δυο πως είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη εναντίον τους, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί και ο υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, αλλά ουδέποτε η Βουλή του άσκησε δίωξη και ουδέποτε τον έλεγξε η δικαιοσύνη γι’ αυτό το αδίκημα!

Ο Αντώνης Κάντας, που έχει ομολογήσει ότι  πήρε μίζα για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, ύψους 500.000 ευρώ, έχει επιστρέψει μέχρι τώρα στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 10.000.000 ευρώ από μίζες.

Ο πρώην συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος, ακολουθεί διαφορετική  γραμμή και επιμένει ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα. Ο ίδιος όμως καταδικάστηκε πρόσφατα σε 16 χρόνια κάθειρξη στην μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Απριλίου.

 

Δείτε τις φωτογραφίες (εστάλησαν από αναγνώστη):

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ