ΦΩΤΟ-Η εκδήλωση μνήμης του Γεώργιου Σταθέα

ΦΩΤΟ-Η εκδήλωση μνήμης του Γεώργιου Σταθέα

Τη μνήμη του σπουδαίου δικαστικού, λαμπρού Αρεοπαγίτη και υπόδειγμα οικογενειάρχη, Γεώργιου Σταθέα, τίμησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση, οι συνάδελφοι και φίλοι του επίτιμου Αρεοπαγίτη, διδάκτορα του ποινικού δικαίου και τέως δικηγόρου παρ΄Αρείω Πάγω, μίλησαν για τα σπουδαία επιτεύγματα του και την κληρονομιά που άφησε στους νεότερους δικαστικούς.

«Ο Γεώργιος Σταθέας τίμησε τη δικαιοσύνη με την παρουσία του, αλλά και με το πλήθος των βιβλίων που άφησε πίσω και τα οποία γνώρισαν ευρείας αποδοχής. Ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα με σπάνιο ήθος και χαρακτήρα κι ελπίζω η προσφορά του να αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενιές», ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Ιωάννης Αδαμόπουλος.

Από την πλευρά της, η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρθηκε στο πλούσιο συγγραφικό έργο του εκλιπόντος σημειώνοντας πως συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη της νομολογίας.

Για τον Γεώργιο Σταθέα, μίλησαν ακόμη ο Εμμανουήλ Σεργάκης, πρόεδρος Εφετών ε.τ., τέως προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών και ο Κωνσταντίνος Μπέης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ