Πέτσας: Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορα θα παραμείνουν ανοικτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Επιπλέον, όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της τήρησης των μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Γι’ αυτό τον λόγο, είπε, ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη δημοτική αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισημάνει πως η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει κρίσιμη, ενώ τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα “αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες”.

Αυτό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, “αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ