Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της συζύγου του

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού.

Η Ελπίδα Νίνου άρχισε να καταθέτει χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για όσα καταλογίζονται στον σύζυγο της, Πέτρο Φιλιππίδη, από τις τρεις καταγγέλλουσες ηθοποιούς.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε την Ελπίδα Νίνου τι λένε μεταξύ τους με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Δεν πρόκειται να σας πω τι ακριβώς συζητώ με τον σύζυγό μου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι «ο σύζυγός μου δεν είναι βιαστής» απάντησε εκείνη

Όπως είπε, «οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν από τον Πέτρο αυτό που ήθελαν: έναν ρόλο».

Κατά την ίδια , ο σύζυγός της «είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Κατάφερε να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια» σημείωσε , απαντώντας στο γιατί επέλεξαν να καταγγείλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στην πρώτη γυναίκα που καταγγέλλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης την βίασε το 2008 μέσα σε καμαρίνι θεάτρου καθώς όπως είπε για τις άλλες δυο περιπτώσεις γνωρίζει μόνο όσα έχουν δημοσιευτεί κι όσα της είπε ο σύζυγός της.

Ειδικότερα, όπως είπε για την πρώτη καταγγέλλουσα : «Την γνωρίζω από την μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγό μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική.

Π: Γιατί το λέτε αυτό;

Μ: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει την μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μετά. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο πρώτο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού(τον Ιούνιο του 2008), είπε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό (τον Σεπτέμβριο του 2008), και τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κα. Κωτσοβούλου μα της πρότεινε ρόλο. Ποιον ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η κα. Μινου κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Η Ελπίδα Νίνου δεχόμενη ερωτήσεις από μια ένορκο για την προσωπική της ζωή, λύγισε για πρώτη φορά, απαντώντας με λυγμούς.

Π: Ήρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ότι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;

Μ: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι όποιοι μας έγλειφαν.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…

Μ: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένειά μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στην μάνα του και τον πατέρα του.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν οι ηθοποιοί Πασχάλης Τσαρούχας, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η σύζυγός του, Λένα Δροσάκη.

Κανένας από τους ηθοποιούς δεν ήθελε να πει κάτι, ενώ τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα όσα υποστήριζε στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου, η οποία από την πρώτη στιγμή στηρίζει τον σύζυγό της, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Σημειώνεται ότι ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη δεν βρισκόταν χθες στο δικαστήριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ