Πέτρος Φιλιππίδης: Διαγραφή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Χθες συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που αφορούν στις καταγγελίες για τους ηθοποιούς, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη.

Τους τελευταίους μήνες, οι δύο γνωστοί ηθοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των σοβαρότατων καταγγελιών, που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών από καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και με τη στάση του και την αρωγή του έχει συμβάλει στο ελληνικό #MeΤoo.

Το ΣΕΗ προχώρησε στη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως μετέδωσε το MEGA, ενώ θα επανεξεταστεί η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. Δεν είναι γνωστό μέχρι αυτή τη στιγμή, αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή.

«Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποφασίστηκε από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ η διαγραφή του από το Σωματείο. Για τον Παύλο Χαϊκάλη, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν κάποιοι μάρτυρες ώστε να καταφέρουν να καταλήξουν σε μία απόφαση», είπε ο Άρης Καβατζίκης.

Η διαγραφή διά βίου αποτελεί την «εσχάτη των ποινών» που μπορεί να επιβληθεί σε έναν ηθοποιό από το ΣΕΗ και επικυρώνεται βάσει του καταστατικού από τη γενική συνέλευση των ηθοποιών. «Σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος είναι επιφορτισμένος με την πρόταση της ποινής και στη συνέχεια το Σώμα αποφασίζει αν εγκρίνει ή όχι την ποινή. Ακόμα, για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε απόφαση πάρουμε εμείς, θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί και από την επόμενη γενική συνέλευση του ΣΕΗ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ, όταν έχει ζητήματα είτε εργασιακά είτε Πειθαρχικού Σώματος, όπως τώρα, ορίζει γενική συνέλευση. Ο κάθε καταγγελλόμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση για την ποινή που θα του επιβληθεί από το Πειθαρχικό Σώμα», τόνισε o Π. Τσαρούχας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ